top of page
Obrázek autoraRedakce

Středomořský interiérový styl: Průvodce vytvořením teplého a přívětivého prostoru

Středomořský styl interiérového designu je inspirován nádhernými pobřežními regiony Španělska, Itálie, Řecka a Francie. Tento styl se vyznačuje teplými zemskými barvami, přírodními texturami, jakož i kombinací šarmu starého světa a moderního pohodlí. Podstatou středomořského stylu je vytvořit pohodlnou, lákavou a poklidnou atmosféru, která ztělesňuje esenci středomořského životního stylu.

Terasy jsou typickým prvkem středomořského stylu.

Středomořská terasa

Středobodem barevné palety středomořského interiéru jsou teplé, zemité tóny. Představte si hluboké modré, bohaté terakotové, slunečné žluté a olivově zelené odstíny. Tyto barvy evokují pocit středomořských slunečných dnů a přinášejí teplo venkovního prostředí do vašeho domova.

Pokud jde o textury, přírodní materiály jako kámen, dřevo a keramika jsou klíčové. Podlahy jsou často pokryté dlažbou, nebo jsou vyrobeny z kamene či terakoty. V souladu se středomořskou přírodní atmosférou je mnoho kusů nábytku vyrobeno z proutí nebo rustikálního dřeva. Dekorativní prvky, jako jsou vyřezávané kamenné sochy, mozaiky a složité obklady, jsou také běžné ve středomořském interiérovém designu.


Středomořské domy často disponují otevřenými půdorysy, kde prostory plynule přecházejí jeden do druhého. Velká okna a dveře propouštějí množství přirozeného světla a terasy či balkóny jsou často zapracovány do návrhu, aby vytvořily propojené vnitřní a venkovní obytné prostory.


Domy se vyznačují otevřenými  půdorysy.

Středomořský exteriér

Při zařizování je důležité udržovat jednoduchost a uspořádanost. Měkký, pohodlný nábytek, jako jsou plyšové pohovky a křesla, je nezbytný a kombinace vzorovaných polštářů, tkaných koberců a texturovaných záclon dodává prostoru hloubku a zájem.


Důležitou součástí středomořského designu je také zakomponování přírodních prvků, jako jsou rostliny a květiny. Rostliny a květiny, jako jsou levandule, rozmarýn a citronovníky, vnášejí do vašeho domova kousek středomořské krajiny.


Podstatou středomořského interiérového designu je vytvoření teplého a přívětivého prostoru, který působí jako poklidný únik před světem. S přírodními materiály, zemskými barvami a poklidným nádechem je tento styl ideální pro každého, kdo chce vytvořit pohodlný, stylový a lákavý domov.


Středomořský interiérový styl je nádherný, nadčasový a všestranný styl.

Středomořský interiér

Středomořský interiérový styl je nádherný, nadčasový a všestranný styl, který lze přizpůsobit jakémukoli domovu. Pokud chcete přidat trochu středomořského šarmu do svého současného interiéru, začlenění prvků tohoto stylu do vašeho domova určitě vytvoří teplý, přívětivý a poklidný prostor, který si zamilujete.

bottom of page